Over mij

Over mij....


Ik ben Esther de Boer, moeder van 2 kinderen en samenwonend met mijn vriendin in Vlagtwedde.

14 jaar ben ik eigenaresse geweest van de drogisterij in Vlagtwedde waar ik nu nog steeds werkzaam ben en waarin nu mijn eigen praktijk is gevestigd.


In de afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in gezonde voeding en wat gezonde voeding voor ons lichaam kan betekenen. Dit begon naar aanleiding van mijn eigen overgewicht. Niet heel erg veel, maar toch wel zoveel dat het mij in ieder geval in de weg zat. Je kent dat gevoel vast wel dat je voor de spiegel staat en je echt niet blij bent met je lichaam. Broeken aan met een "muffinbuik" eroverheen. In de zomer in een bikini? Nou absoluut niet!

Los van het overgewicht voelde ik me vaak vermoeid en had regelmatig last van een opgeblazen gevoel en darmklachten. Ik ging boeken lezen, recepten zoeken en verschillende diëten volgen. Maar wat een wirwar aan informatie!  En wat is nou waar? 


Ook in de drogisterij merkte ik dat veel mensen worstelden met overgewicht, darm- en spijsverteringsklachten, eczeem, allergieën, vermoeidheid,  spier- en gewrichtspijn, slaapproblemen, stressklachten enzovoort. Ik wilde deze mensen meer helpen dan met een middeltje uit de drogisterij. Na mijn burn-out in 2015 ging ik nadenken over wat ik nu verder wilde. Ik besloot mijzelf te gaan opleiden tot orthomoleculair therapeut. Om mensen te helpen zich weer gezond te voelen. Na de opleiding afgerond te hebben, heb ik klanten behandeld met darmklachten en eczeemklachten. Daardoor heb ik er voor gekozen om mij hier verder in te specialiseren. 


'Het is mijn missie om vrouwen te helpen naar een

Fit, Gezond en Blij leven!''Ik ben spontaan, gedreven en behulpzaam. Samen met jou ga ik op zoek naar de beste oplossing voor jouw klachten, passend bij jouw leven.'

'Door je te informeren welke aanpassingen  je kunt doen in de voeding door dingen weg te laten uit de voeding of juist meer of anders te gaan eten, kunnen je (darm)klachten verbeteren en kun je je fitter voelen, meer energie hebben en weer volop in het leven staan!'

Opleidingen


2001 Propedeuse Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

2003 Assistent Drogist

2007 Vakdiploma Drogist

2016 Orthomoleculaire Suppletie

2019 Medische Basiskennis

2019 Orthomoleculair Voedings- en suppletieadviseur

2020 Behandel protocollen Fibromyalgie

2020 Behandel protocollen Overgewicht

2020 Praktijk beginnen en uitbouwen

2020 Behandelprotocollen Hormonen en Vrouwenklachten

2020 Energetisch Morfologisch bloedtest

2020 Orthomoleculair Epigenetisch therapeut

2021 Darmconsulent Medivere