Aanbod

Intakegesprek

€ 60,-

Het intakegesprek richt zich op alle facetten die een rol spelen bij het oplossen van jouw klachten. Voor aanvang van het intakegesprek ontvang je een anamnese formulier. Dit formulier gaat over je klachten en je medische geschiedenis. Deze vul je zo volledig mogelijk in. Voorafgaand aan het gesprek wordt dit formulier bekeken. Tijdens het gesprek zullen we dit samen bespreken en er zullen aanvullende vragen worden gesteld. Na afloop van het gesprek wordt er een suppletie advies en voedingsplan opgesteld. Op basis van jouw situatie ontvang je advies voor leefstijl, slaap, ontspanning, beweging, voeding en supplementen. Samen met het verslag van het gesprek ontvang je dit per mail.  We maken een vervolgafspraak voor over ongeveer 6 weken. Tussendoor kun je altijd terecht met vragen via bijvoorbeeld whatsapp of mail. 


Duur: 1 tot 1,5 uur

Vervolg consult

€ 30,-

We analyseeren waar je nu staat naar aanleiding van het eerder uitgebrachte advies en bespreken eventuele aandachts- en verbeterpunten. Duur: 30 tot 45 minuten

Op weg naar Blije darmen

€ 650,-

 Je loopt al een hele poos rond met onverklaarbare klachten. Na het eten doet je buik pijn en je hebt vaak last van een opgeblazen gevoel. Je darmen rommelen en je hebt soms pijnscheuten. Het steeds maar lopen naar de wc vind je ontzettend vervelend. Soms lijkt het wel of je leeg loopt en andere keren voel je aandrang en komt er maar niks.


Je hebt al veel geprobeerd aan je voeding te veranderen. Ook ben je al bij de huisarts geweest en zijn er al verschillende onderzoeken gedaan. Je komt er gewoon niet uit. Moedeloos word je ervan!

Je slaapt slecht en hebt weinig energie om de dag door te komen. 

Je voelt je moe.


Wat kun je verwachten?


In dit traject gaan zorgen we dat jij weer BLIJE DARMEN krijgt. 

In het intakegesprek inventariseer ik je klachten en doen we verschillende onderzoeken. De EMB test en het ontlastingsonderzoek (zie hieronder voor uitleg wat de onderzoeken inhouden).

Na ongeveer 3 a 4 weken is de uitslag bekend. In de tussentijd krijg je van mij alvast een aantal adviezen met betrekking tot aanpassingen op je voeding. Als de uitslag bekend is nodig ik je uit in de praktijk om deze samen door te nemen. Je krijgt alle uitslagen mee naar huis samen met een uitgebreid behandelplan waarin adviezen staan voor je voeding, supplementen, beweging en leefstijl. 

Na 6 weken plannen we opnieuw een consult in, waarin we de voortgang bespreken. In de tussentijd kun je via whatsapp of mail vragen stellen als je die hebt. In dit voortgangsgesprek kunnen we bijsturen waar nodig. 

Na nog eens 6 weken hebben we ons eindgesprek. Hoe voel jij je daarna?


 • Je zit lekkerder in je vel
 • Is de spijsvertering een stuk verbeterd
 • Je buik is rustiger en je reageert beter op wat je eet
 • Je bent verlost van het opgeblazen gevoel
 • Je kunt regelmatiger naar het toilet en je ontlasting is een stuk verbeterd
 • Je slaap is verbeterd
 • Je weet wat je wel en niet kunt eten om je goed te blijven voelen
 • Je kunt weer genieten van het normale leven zonder gedoe in je darmen
 • Je hebt veel meer energie!


Wat is inbegrepen?

 • Intake gesprek 90 minuten
 • Darmmicrobioom Plus onderzoek
 • EMB test
 • Bespreken uitslag
 • Voortgangsconsult
 • Eindgesprek

Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB)

De EMB test is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht. Bij dit onderzoek wordt dan met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed met daarnaast het verhaal van de patiënt. 


Morfologisch slaat op de organen en weefsels van een organisme. Het lab analyseert enerzijds het bloed op microscopisch niveau. Anderzijds analyseren we op energetisch niveau. Einstein leerde ons al dat alles en iedereen uit energie bestaat. Energie is dus de basis van het universum, maar dat is lang niet altijd zichtbaar. Daarentegen zijn deze gewaarwordingen wel op andere manieren waar te nemen. Denk hierbij aan je ademhaling of emoties. 


Klinkt zweverig? Dat valt wel mee! Energetica wordt al sinds oudsher in de alternatieve geneeskunde toegepast. Zo zijn de meridianen en chakra’s binnen de Chinese en Ayurvedische geneeskunde onderdelen van energetische therapie. Bovendien houden ook artsen in de reguliere geneeskunde zich bezig met energetische waarden, hetzij op biochemisch niveau. Energetische therapie richt zich op herstellen van de balans tussen onze fysieke en energetische kant.  


Een kijkje in het bloed geeft een beter beeld van het totale plaatje. Met deze test krijg je inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Maar het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen. Waarden die met dit onderzoek naar boven kunnen komen zijn onder andere:  

 • Vitaminen- en mineralentekorten 
 • Darm- en leververstoring 
 • Vrije radicalen en toxiciteit 
 • Virale en bacteriële belasting 
 • Pancreasinsufficiëntie (onvoldoende functioneren van de alvleesklier)
 • Hormoonbalans 


Disclaimer: De hierboven beschreven testmethode is niet wetenschappelijk onderzocht en vervangt ook niet het reguliere bloedonderzoek.  Deze onderzoeksmethode heeft zijn sporen verdiend door de resultaten bij patiënten na het opvolgen van de adviezen. Ongeveer 80% van de patiënten merkt verbetering op; patiënten herkennen zich ook vaak in de uitslag.

Darmmicrobioom plus onderzoek

Veel mensen hebben ‘vage’ darmklachten, zoals winderigheid, een opgezette buik, plakkerige ontlasting, anale jeuk of misselijkheid. Vaak worden deze klachten veroorzaakt door verkeerde voeding, besmetting met schadelijke organismen of een onopgemerkte coeliakie of lactose-intolerantie.

Bij mensen met darmklachten is het aanbevolen om de samenstelling van de microflora van de darm te laten analyseren. Dit kan door middel van een ontlastingsonderzoek. Dit is anders dan het ontlastingsonderzoek dat via de huisarts of specialist plaatsvindt. 


Darm-micrbioom plus ontlastingstest

Uitgebreide microbiologische bepaling van de samenstelling van de menselijke darmflora  

Er wordt gekeken naar:

 • vertering van eiwitten, vetten en zetmeel
 • de zuurgraad van de ontlasting
 • aanwezigheid van ongewenste bacteriën, schimmels, gisten en parasieten
 • voldoende aanwezigheid van goede darmbacteriën zoals lactobacillen, bifidobacteriën, eneterococcen en E.coli's.


Indicaties:

Overgewicht
Buikklachten, darmklachten, opgeblazen gevoel enz.
Klachten na antibiotica
Diarree of obstipatie
Onderzoek van de darmdysbiose
Risicobeoordeling van bacterie geassocieerde aandoeningen
Algemene gezondheidspreventie


De uitslag wordt in een persoonlijk gesprek uitgelegd en na afloop ontvang je een uitgebreid behandelplan met tips voor voeding, een advies voor te gebruiken supplementen en eventuele aanvullende leefstijladviezen.

Binnen een paar dagen tot weken kun je de eerste resultaten verwachten. Je zult je fitter voelen, minder darmklachten ervaren en lekkerder in je vel zitten.

* Voor informatie over de mate van vergoeding en door welke zorgvekeraars de behandelingen eventueel vergoed worden, verwijzen we u door naar catvergoedbaar.nl

Fit Gezond Blij is niet verantwoordelijk voor behandelingen die niet in aanmerking komen voor vergoeding. U dient dit zelf met uw zorgverzekeraar te regelen.

Disclaimer: Alleen individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkent door de beroepsorganisatie.